mandag 15. desember 2008

Ytringsfrihet

Ytringsfrihet er en avledning av tankefrihet, og er en rettighet som innebærer friheten til å ha egne meninger, til å motta og gi informasjon uten innblanding fra myndighetene.

Jeg valgte å skrive om og karikaturtegningene av Muhammed og hjelp til ytringsfrihet i Putins Russland

1)To år etter at den danske avisa Jyllandsposten trykket tegninger av profeten Muhammed går fortsatt debatten om ytringsfriheten høyt. Myndighetene vil avkrenke ytringsfriheten, når den krenker noen. Men tegninger som folk finner støtende, er ingen unnskyldning for bruken av vold. Muslimene mener de danske journalistene er hjernevasket, fordi de mangler ytringsfrihet til religionen Islam. Den danske basaden i Beirut står i brann, og rundt 150 mennesker er drept pga av tegningene av Muhammed.

2) I St. Petersburg blir ytringsfriheten innskrenket! Det demokratiske Russland skulle komme etter Sovjetunionens fall, idag finnes det knapt en avis eller tv'kanal som ikke er styrt av myndighetene eller Putin. Minst 50 russiske journalister er drept de siste årene, fordi politikerne likte ikke det de skrev eller hadde filmet. Vi møter journalisten Anna Sharogradskaya i Kurer programmet. Hun ber nabolandet Norge, om hjelp for å få ytringsfrihet!

Ingen kommentarer: